Nieuws

Recensenten van het L1 Cultuurcafé over Infinitely Polar Bear en "het pact van Asselt"

In het radioprogramma L1 Cultuurcafé is er wekelijks tussen 12.30 en 13.00 uur plaats voor scherpe recensies.

Deze week:
Henk Hover bezocht voor het L1 Cultuurcafé het Noormannenschouwspel "het pact van Asselt". Hij is duidelijk onder de indruk van de zangkwaliteiten van de acteurs.

Beluister de fragmenten op de website van L1

Beleef het noormannengevoel met 't Pact van Asselt

De eerste kaarten zijn verkocht voor het Noormannenschouwspel ’t Pact van Asselt. Op 19, 20 of 21 juni kunt u getuige zijn van dit unieke openlucht spektakel. Een spel van muziek, dans en toneel dat terug gaat naar de roerige tijd rond 880 na Chr. in Midden-Limburg toen de Noormannen het voor het zeggen hadden. Het bekende Rozenkerkje van Asselt vormt het decor. Kosten voor een kaartje bedragen 17,50 euro.

De noormannen van Ascloha vallen Salon Remunj binnen

23 MAART 2015, DOOR STEFAN BERLIJN

Op zondag 29 maart is het zover: De Noormannen van Ascloha vallen (Salon)Remunj binnen! Voorman Vic Mostart neemt meteen het heft in handen om dit alleen af te staan aan de Vlaamse auteur Luc Hanegreefs, die zijn aangrijpende boek ‘Vikingbloed’ komt presenteren. Verzamelaar Thomas Kamphuis laat de inval weer opleven en wat muziek betreft zetten de Noormannen helemaal de toon!

Noormannen komen naar Asselt

Volgend jaar is in Asselt een Noormannenschouwspel gepland. Afgelopen week vond de Kick Off bijeenkomst plaats.

Er waren een vijftigtal genodigden aanwezig op de zonnewende 21 juni precies 1 jaar voor het daadwerkelijke optreden in het weekend van 20 en 21 juni 2015.

Het Noormannenschouwspel verhaalt de geschiedenis van ‘Het Pact van Asselt’ gesloten tussen Godfried de Noorman en de Frankische keizer Karel de Dikke 1132 jaar geleden op 21 juli 882.

Pagina's