Auditie Noormannenschouwspel Asselt

Het Noormannenschouwspel nodigt zangers en toneelspelers uit om auditie te doen voor de rollen in het Noormannenschouwspel "Het Pact van Asselt". Dit schouwspel zaI in juni 2015 in première gaan.

"Het Pact van Asselt" is een openluchtschouwspel doorspekt met zangnummers gebaseerd op een uniek stukje Limburgse geschiedenis, dat zich in de 9de eeuw na Chr. in Asselt afspeelde. Het spel en de liederen vertellen over de bezetting van de Noormannen, hun relatie met de Frankische overheersers en de lokale Limburgse bevolking. De machtsstrijd, de intriges, de liefde en romances. Een prachtig verhaal op basis van historische feiten, gebracht door zangers/acteurs uit Limburg, op een plek in de buitenlucht die deze geschiedenis uitademt. Een beleving voor jong en oud.  

Wij zijn op zoek naar:

  1. ervaren en/of talentvolle zangers/acteurs uit Limburg voor negen hoofdrollen (zoals de Noormannen Godfried, Sigfrid en Gorm, Reinhilde de herbergiersdochter, Erenfried de sjmeet, Aartsbisschop Liutward, Gisela de Frankische prinses, etc). Alle rollen vergen vaardigheid in acteren én zingen. De eerste audities voor deze rollen zullen plaatsvinden op di. 22 en do. 24 april 2014;
  2. enthousiaste spelers voor rollen als noorman, boer(in), monnik, etc.;
  3. mensen, die als figurant willen deelnemen aan dit Noormannenschouwspel.

De regie van “Het Pact van Asselt” wordt uitgevoerd door Resi Coumans. De teksten, muziek en zangnummers zijn speciaal voor dit stuk geschreven door Ton Custers. De productie is in handen van Vic Mostart.

Via deze website kunt u zich aanmelden voor de audities of u kunt het aanmeldingsformulier per mail opvragen bij v.mostart@hetnet.nl