Beleef het noormannengevoel met 't Pact van Asselt

De eerste kaarten zijn verkocht voor het Noormannenschouwspel ’t Pact van Asselt. Op 19, 20 of 21 juni kunt u getuige zijn van dit unieke openlucht spektakel. Een spel van muziek, dans en toneel dat terug gaat naar de roerige tijd rond 880 na Chr. in Midden-Limburg toen de Noormannen het voor het zeggen hadden. Het bekende Rozenkerkje van Asselt vormt het decor. Kosten voor een kaartje bedragen 17,50 euro.

Voor de artistieke uitvoering tekenen niemand minder dan Resie Coumans en Ton Custers. Het spel en liederen vertellen over de bezetting van de Noormannen, hun relatie met de Frankische overheersers en de lokale Limburgse bevolking. De machtsstrijd, de intriges, de liefdes en romances. Inmiddels draait de organisatie op volle toeren. Er wordt hard en met veel passie gerepeteerd, het decor is in ontwikkeling en kostuums zijn in de maak om maar een paar zaken te noemen. Voor het publiek wordt een houten tribune geplaatst zodat het spel goed gevolgd kan worden. Op vrijdag en zaterdag zijn de avondvoorstellingen om 20 uur en op zondag is de middagvoorstelling om 14 uur. Het terrein is een uur van tevoren toegankelijk zodat er vooraf nog een drankje genomen kan worden. Dit kan uiteraard ook na de voorstellingen. De eigenaren van Café Restaurant Maaszich” en Grand Café Brasserie De Boei zijn de gastgevers en zorgen voor spijs en drank. Op zondagmiddag kan na de voorstelling het Noormannendorp bezocht worden. De bezoekers worden meegenomen naar het dorpsleven rond 880 na Chr.

De voorverkoopadressen in Asselt zijn: Café Restaurant Maaszich”, Grand Café Brasserie De Boei, WS Ascloa. In Swalmen kunt u entreekaarten kopen bij Broen Kefee De Plevuus, Kantoor/Boekado Van Heijster, Schoenmakerij Dun Hook. In Roermond: Café Resistent en Lunchroom Goede Tijden en in Beegden: Atep drogisterij Delissen. U kunt ook reserveren via onze ticketservice.

Bron: http://gezien.nl/roermond/entertainment/beleef-het-noormannengevoel-met-...