De noormannen van Ascloha vallen Salon Remunj binnen

23 MAART 2015, DOOR STEFAN BERLIJN

Op zondag 29 maart is het zover: De Noormannen van Ascloha vallen (Salon)Remunj binnen! Voorman Vic Mostart neemt meteen het heft in handen om dit alleen af te staan aan de Vlaamse auteur Luc Hanegreefs, die zijn aangrijpende boek ‘Vikingbloed’ komt presenteren. Verzamelaar Thomas Kamphuis laat de inval weer opleven en wat muziek betreft zetten de Noormannen helemaal de toon!

Vic is een Limburgse ondernemer met een creatieve inslag, die verliefd is geworden op het pittoreske Asselt. Hij verdiepte zich in het uniek stukje geschiedenis achter de Noormannenvloot die in het jaar 882 in Asselt belandde! En door zijn behoefte om deze kennis uit te dragen, werd hij initiatiefnemer en producent van het Noormannenschouwspel en de Noormannenroute.

NoormannenSchrijver Luc Hanegreefs is neerlandicus, journalist en schrijver van jeugdboeken en boeken voor volwassenen, waaronder Piratenconfituur en Het paperbackmeisje. Momenteel is hij lector aan de opleiding voor journalistiek aan de Hogeschool in Belgisch Limburg. Hij traint ook mensen in het geven van interviews, waarbij iedereen welkom is, behalve politici. Zijn nieuwste boek is ‘Vikingbloed’, dat zich afspeelt in en rond het Vikingkamp in Asselt. Hierover zal hij in deze salon komen vertellen.

Thomas Kamphuis komt uit Den Haag en is verzamelaar en onderzoeker van kunstvoorwerpen uit de tijd van de Vikingen. Hij is vrijwilliger bij ‘Museum Dorestad’ in Wijk bij Duurstede en eigenaar van een online museum voor Vikingkunstvoorwerpen! Graag wil hij de toeschouwers zich laten verwonderen over enkele verrassende voorbeelden hiervan

’t Pact van Asselt wordt een wervelend schouwspel met veel muziek, die geschreven en gearrangeerd is door Ton Custers. Enkele hoofdrolspelers van ’t Pact van Asselt en een gedeelte van het Noormannenkoor zullen een aantal liederen uit het schouwspel ten gehore brengen.

Op zondag 29 maart in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel De Oranjerie. Aanvang 14 uur, entree 5 euro.

Bron: https://gezien.nl/roermond/cultuur/de-noormannen-van-ascloha-vallen-salo...