Noormannen komen naar Asselt

Volgend jaar is in Asselt een Noormannenschouwspel gepland. Afgelopen week vond de Kick Off bijeenkomst plaats.

Er waren een vijftigtal genodigden aanwezig op de zonnewende 21 juni precies 1 jaar voor het daadwerkelijke optreden in het weekend van 20 en 21 juni 2015.

Het Noormannenschouwspel verhaalt de geschiedenis van ‘Het Pact van Asselt’ gesloten tussen Godfried de Noorman en de Frankische keizer Karel de Dikke 1132 jaar geleden op 21 juli 882.

De regisseur Resi Coumans, schrijver Ton Custers, de hoofdrolspelers, figuranten en alle vrijwilligers zijn op deze avond in het zonnetje gezet op deze ontmoetingsavond. Een perfecte afvaardiging van hoofdrolspelers vanuit de diverse Limburgse gemeenten (Asselt, Swalmen, Zandhoven (B), Horn, Hunsel, Nederweert, Heythuysen, Venlo, Lottum en Maasniel) zal dit uniek stukje Limburgse geschiedenis in het  Noormannenschouwspel gaan vertolken.

In oktober wordt er gestart met de repetities met de voor dit prachtige stuk speciaal geschreven Limburgse liedjes en muziek.

Mocht men deze Limburgse productie een warm hart toedragen en deze willen ondersteunen, dan is iedere financiële bijdrage van harte welkom.

Voor aanvullende informatie gelieve contact op te nemen met de producent van het Noormannenschouwspel Vic Mostart op emailadres v.mostart@hetnet.nl. Kijk voor meer informatie op www.noormannenschouwspel.nl.

28 JUNI 2014
Bron: http://roermond.gezien.nl/nieuws/noormannen-komen-naar-asselt.html