Schrijver

Auteur Ton Custers, in 1956 geboren te Swalmen, woont samen met Maril Snijders, de regie assistente van het Noormannenschouwspel, in Maasniel.
Zijn eerste stappen op muzikaal gebied werden gezet bij harmonie St. Cecilia en de eerste teksten schreef hij voor Con Dios.
Vanaf dat hij in 1979 zijn eerste gitaar krijgt schrijft hij zijn eigen liedjes, eerst in het Nederlands en vanaf 1982 voornamelijk in het Limburgs. Een jaar later worden de eerste keer opnames van eigen werk gemaakt in de studio.
In 2006 neemt Ton met "euver aope deure" deel aan het Mooi Limburgs Muziekfestival. Hij eindigt met het liedje dat hij samen met de "Aope Deure Band" ten gehore brengt, bij de eerste vijf in de finale. Samen met de bandleden besluit hij de CD “Aope Deure” op te nemen en in 2008 te touren door Limburg.
In 2009 wordt hij gevraagd een Limburgse vertaling van Die Dreigroschenoper van Berthold Brecht en Kurt Weill te schrijven. Oktober 2012 gaat de productie, waarvan de Limburgse vertaling erkend is door de Kurt Weill Foundation, in première.
Tussendoor wordt nog steeds eigen werk geschreven, schrijft hij liedjes in opdracht en werkt en schrijft hij mee aan twee theaterproducties voor kinderen.  
Begin 2013 begint hij met schrijven aan “’t Pact van Asselt”. Het laatste liedje voor het Noormannenschouwspel wordt in de zomer van 2014 geschreven in de Franse Pyreneeën, waar hij ook begint aan een voor hem nieuwe uitdaging… het schrijven van de arrangementen voor koor en orkest.