Spelers 2015

Dochter van de herbergier uit Ascloha. Is weduwe van Baldric die bij een van de rooftochten van de Noormannen is gesneuveld. Samen met Baldric had ze twee kinderen.   Jonge Noorman die ’n oogje heeft op de weduwe Reinhilde.
Reinhilde
(Mieke Slabbers)
    Gorm
(Joep Willems)
 
Vrouw van Hermann de boer. Eerder heeft ze een relatiegehad met Ludolf, de broer van Hermann. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor het geld.   Deense kroonprins die met een leger van Noormannen via Engeland de Maas is opgevaren richting Asselt, en daar de Koningshof heeft veroverd op keizer Karel de Dikke.
Mathilde
(Maartje Heijckers)
    Godfried de Jongere
(Ciaran van Dillen)
 
Broer van Hermann de boer. Heeft een relatie gehad met Mathilde, die nu met Hermann is getrouwd. Hij heeft een oogje op de weduwe Reinhilde.   Vriend van Ludof de handelaar. Hij is best wel vredelievend, maar heeft toch maliënkolders gemaakt voor de Noorman Godfried de Jongere.
Ludolf de handelaar
(Sjors Joosten)
    Erenfried de smid
(Wilco Vergeldt)
 
Onechtelijke dochter van Lodewijk van Lotharingen. Zus van Hugo, die achter de schermen zaken geritseld heeft rond het Pact van Asselt.   Neef van Godfried de Jongere. Niet vies van een robbertje vechten. Hij vertrouwt niemand.
Gisela
(Mella Klaessen)
    Sigfried
(Paul Pijpers)
 
Bisschop en invloedrijkste raadgever van keizer Karel de Dikke. Hij heeft met Godfried de Jongere onderhandeld over het Pact van Asselt.   Beheert samen met haar man een herberg. Grote mond, maar een klein hartje.
Liutward
(Jack Joosten)
    Moeder van Reinhilde
(Anne Marie Sweelssen)
 
Monnik van de Abdij van Berg. De vertegenwoordiger van de kerk in Ascloha. Is vaak erg lang van stof.   Broer van Ludolf en getrouwd met Mathilde. Hermann lust hem graag en heeft “losse handjes”.
Ezzo
(Willem Evers)
    Hermann de boer
(Patrick van Cann)
 
Eigenaar van de herberg in Ascloha. Is blij dat er weer kandizie is door de komst van de Noormannen.  

Inwoner van Ascloha die liever lui dan
moe is.

Vader van Reinhilde
(Ton Dings)
    Hoornblazer
(Frans van Gemert)
 
       
Verteller
(Fred Ruijten)